Ik ben Peter.

En ik wil mezelf net zo graag beter leren kennen als jij. Dus ik lees hier even mee als je het niet erg vindt.

Wat ik al over mezelf weet?

Ik ben oprichter en mede-eigenaar van FX Agency, partner bij D&B Eventmarketing en woon in de Bilt, samen met Ilse en onze kinderen Saar en Liam. Mijn broertje heet Tim. En mijn ouders leven niet meer. Mijn oudere zus, Annette, ook niet.

Ja sorry, zag je natuurlijk niet aankomen.

Het klinkt misschien zwaar en dat is het ergens ook wel, maar ik heb geleerd hoe je je verleden op een liefdevolle manier onderzoekt en kunt inzetten als leerschool. Om in het heden bewuste keuzes te maken en je doelen te bereiken bijvoorbeeld. Ook (of misschien juist) als het verleden pijnlijk is.

Kom ik zo op terug.

Verder geloof ik in het goede. Dat iedereen gelijk is. En dat mensen altijd de beste intenties hebben. Daarom ga ik er ook vanuit dat ik de ander in de basis kan vertrouwen. Dat vind ik belangrijk, want zonder vertrouwen kom je volgens mij nergens. Moet je steeds allemaal ingewikkelde afspraken met elkaar maken en creëer je meer een soort schijnzekerheid.

Niet nodig, als je het mij vraagt.

Denk je nu, oké cool, maareh, de ander?

Over wie hebben we het nu?

Kijk, jij bent een oplettende lezer. Dat vind ik fijn, want dat houdt mij ook weer scherp.

Zo werkt het eigenlijk altijd.

Als je echt iets wilt bereiken, is de kans klein dat je dat alleen gaat doen. Je hebt constant met anderen te maken. Maar bijvoorbeeld ook met een andere kant van jezelf, een kant die je misschien nog niet zo vaak hebt durven aankijken. Of waar je nog heel veel vragen aan kunt stellen om jezelf beter te begrijpen. Zodat je de lessen die je daar uit haalt, weer kunt inzetten op de plek waar je de meeste waarde toevoegt.

Als ondernemer zie je dat bij mij onder meer terug in de manier waarop ik samen met mijn compagnon de bedrijfscultuur van FX Agency heb vormgegeven. Waar iedereen onbeperkt vakantiedagen heeft, zelf bepaalt waar en wanneer ze werken, we niet meer dan een A4tje nodig hebben voor een arbeidsovereenkomst en we niet doen aan hiërarchische functietitels.

En we trouwens ook regelmatig mooie prijzen winnen. Vinden wij tenminste. Maar dat is weer een heel ander verhaal (of niet).

En die andere kant van mezelf?

Ja, daar zou ik nog even op terugkomen.

Die ben ik sinds 2017 aan het onderzoeken, toen ik mijn eerste workshop volgde bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Waar ze werken met de principes en overtuigingen van TA, NLP en Systemisch Werken.

In 2020 begon ik aan de driejarige opleiding tot professioneel coach. En in 2023 de vervolgopleiding Systemisch Werken.

Zo leer ik elke maand weer iets nieuws over mezelf. In de toekomst hoop ik met alles wat ik hier heb geleerd ook andere ondernemers te kunnen coachen die eerlijk en onderzoekend naar zichzelf willen kijken, omdat ze geloven dat ze daarmee inzichten opdoen waarmee ze hun professionele doelen makkelijker behalen.

Meer weten?

Ga naar coach.

Lees hier hoe ik op het belachelijke idee kwam om onze arbeidsovereenkomst op 1 A4’tje te zetten.

Of stuur me een bericht als je iets anders van me wilt weten. Vind ik leuk!